Bagskull med agurkesalat og tyttebær

757

4 pers.

Danmark

 

8 små rødspætter / ising

Margarine

Svinefedt

Tyttebær

Agurkesalat

Persille

Mel og smør til sauce

 

Man skal bruge små rødspætter, skær hovedet af dem og gør dem godt rene. Lav et hul i halen på fisken. Læg rødspætterne i groft salt så saltet dækker, og lad dem trække i 4 timer.

 

Tag rødspætterne op og skyl saltet af. Bind dem sammen to og to ved hjælp af hullet og hæng dem til tørre. Fisken skal hænge en hel dag i stærk sol. Når de ”har slået skind” – dvs. at skindet er tørt, tages de ned og lægges i fryseren til næste dag.

 

Lad fisken tø i ca. 30 min., så er de nemmere at flå. Steg dem derefter på en pande bestående af 2/3 margarine og 1/3 svinefedt.

 

Tørrede jyder serveres med hvide kartofler, persille sauce, tyttebær og agurkesalat.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Kan også serveres med øl og brændevin og et stykke rugbrød.