Fiskefilet a la Cent med porrer og rejer

1150

4 pers.

Danmark

 

4-5 porrer – 500 g

2 spsk. smør

Salt og peber

Evt. 50 g rejer

6-700 g rødspættefilet

Citronsaft

 

Sauce:

3 spsk. smør

1 spsk. fint hakket skalotteløg

½ tsk. karry

3 spsk. mel

1½ dl. fiskebouillon

1½ dl. tør hvidvin

1½ dl. piskefløde

Salt og peber

 

Rens og skær porrerne i tynde ringe, sauter dem bløde og møre o smørret, Krydr med salt og peber og fordel dem i et smurt ovnfast fad. Drys evt. rejer over.

 

Gør fisken i stand, krydr med salt og citronsaft, rul dem sammen og læg dem oven på porrerne.

 

Smelt smørret og sauter løgene heri i et par min. Drys karry og mel over og bag det godt igennem og spæd med fiskebouillon og hvidvin lidt efter lidt. Lad saucen koge igennem, tilsæt piskefløde og lad saucen snurre til den er tyk og glat.

 

Smag saucen til og hæld den over fisken. Sæt fadet i ovnen ved 235G i ca. 20 min., til overfladen er gylden og fileterne er møre.

 

Serveres med lune flutes, løse ris, grøn salat og et glas tør hvidvin.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager dejligt.

 

Jeg blancherede porrestykkerne i letsaltet vand i ca. 5 min. De dryppes godt af. Jeg lagde små runde kogte kartofler rundt i kanten af fadet, så de bliver varmet med i ovnen.