Fiskefilet Doria med ris og safran

5778

4 pers.

Italien

 

2 store kopper langkornet ris

1 tsk. salt

1 spsk. smør

1 knsp. safran eller ½ tsk. gurkemeje

4 store eller 8 små rødspættefileter

Salt og hvid peber

Ca. 100g pillede rejer

1 spsk. smør

2 dl. tør hvidvin

 

Sauce:

1½ spsk. smør

1 spsk. mel

2 dl. kogekraft

piskefløde

100-150g pillede rejer

 

Pynt:

Små agurkestrimler

Mild paprika

 

Serveres varm med rejesaucen

 

Drys risen i 3 kopper kogende vand, der er tilsat salt, smør og safran eller gurkemeje. Kog for ganske svagt blus under tungt, tætsluttende låg i 12 min., sluk og lad gryden stå med låget på i yderligere 12 min.

 

Drys imens salt på fiskefileterne, læg lidt rejer på hver og fold dem sammen.

 

Smelt en skefuld smør i en bred, fladbundet kasserolle, læg forsigtigt rødspætterne i og hæld hvidvin over. Damp fisken mør ved svag varme.

 

Bag smør og mel sammen og spæd med kogekraften, der forsigtigt hældes fra fiskekasserollen. Rør fløde i saucen og kog den godt igennem. Vend rejerne i og smag til med salt og peber.

 

Læg risen i en varm skål med fiskefileterne ovenpå.

 

Pynt med agurkestrimler og et drys paprika.