Fiskefilet fra Frederikshavn med hvidløg og hvidvin

1149

4 pers.

Danmark

 

8 små rødspættefileter

Vand med hvidvin

Salt

Peberkorn

Løgskiver

2 laurbærblade

Lidt eddike

 

12 krebsehaler uden skal – kogte

 

Sauce:

50 g smør

1 fed fintsnittet hvidløg

1snittet skalotteløg

2 spsk. tomatpuré

2 dl. fiskevand

2 dl. piskefløde

Salt og hvid peber

Evt. hvidvin og sherry

Jævning

 

Fiskefilterne rulles sammen med skindsiden indad. De dampes i kogelagen i små 8 min. til kødet er hvidt og fast. Tages op, dryppes af og holdes varme.

 

Smelt smørret i en lille gryde og sauter hvidløg og skalotteløg til løgene er klare. Tilsæt tomatpuré, fiskevand og piskefløde og kog det op. Smag til med salt, peber evt. lidt hvidvin og sherry. Jævn saucen lidt.

 

Stil fisken på højkant på en tallerken, hæld saucen over og garner med krebsehalerne. Serveres med løse ris.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Dette er en forret.