Fiskefilet i beignetdej med sauce Tartare

6915

3 pers.

Danmark

 

3 store rødspættefileter

 

Beignetdej:

100g mel

1 spsk. olie

2 æg

Salt

¾ dl. øl

¼ dl. mælk

 

Sauce Tartare:

3 hårdkogte æggeblommer

Salt

Friskkværnet hvid peber

1 bdt. purløg

4 spsk. mayonaise

1½ dl. olivenolie

 

Pynt:

1 salathoved

1 tomat

Hårdkogte æggehvider

 

Skær hver rødspættefilet i 4 stykker, som drysses med salt. Lad fisken trække mens dejen laves. Bland de nævnte ingredienser til dejen og rør det sammen med en elpisker.

 

Æggeblommerne moses igennem en trådsigte og blandes med lidt salt og peber. Snit purløgene, tag en spsk. fra til pynt og bland resten i æggeblommerne sammen med mayonaisen. Rør det godt sammen og rør olivenolien i lidt ad gangen. Smag til med salt og peber. Skyl fiskestykkerne i koldt vand og tør dem med køkkenrulle.

 

Varm olien op, til det syder om en tændstik, dyp fiskestykkerne i dejen og friter dem i den varme olie, til de er gyldne. Læg dem på fedtsugende papir og hold dem varme.

 

Skyl og snit salaten, anret fisken oven på og garner med saucen. Drys med purløg og hakket æggehvide.