Fiskefilet med hvidvin og peberfrugtsauce – Af Birgit Bang Petersen

10007

4 pers.

Danmark

 

8 store fiskefileter

Citron

3-4 dl fiskebouillon eller hvidvin

 

Sauce:

2 røde peberfrugter

1 stor gulerod

1 løg             

1 agurk

1 fed hvidløg

2 spsk. smør

2 spsk. mel    

Fiskesky fra fiskene

2½ dl piskefløde

Skal af 2 citroner

Salt, peber

 

Tør fiskefileterne, dryp med citronsaft, salt og peber og rul dem sammen. Læg fileterne i en flad gryde eller en stegepande, hæld fiskebouillon eller hvidvin over og damp fiskene 5-8 minutter, til de har skiftet farve og er faste.

 

Sauce:

Rist peberfrugterne ganske kort i en varm ovn - det giver en fin smag. Del peberfrugterne, fjern frøstol og kerner og skær dem i små terninger. Skræl guleroden og skær den i terninger og pil og hak løget. Smelt smørret og svits peberfrugt, gulerod og løg heri uden at brune. Tilsæt knust hvidløg. Drys melet over under omrøring og spæd med fiskeskyen til en ret tyk stuvning. Lad det snurre nogle minutter. Bland piskefløden i og krydr med reven citronskal, salt og peber.

 

Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i tykke halvmåner. Varm agurkestykkerne i saucen.

 

Hæld den varme sauce over fiskefileterne og server med flute eller løse ris.