Rødspætte med æble-tomatsauce

1378

4 pers.

Danmark

 

4 portionsrødspætter

Grahamsmel

80g smør

4-6 flåede tomater uden kerner

2-3 æbler

Saft af 1 citron

2 dl. æblejuice

Salt

Evt. 50g koldt smør til montering af saucen

 

Små kogte kartofler.

 

Skær tomatkødet i mindre stykker. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i terninger. Sauter tomat og æble i 30g smør et par min. Tilsæt citronsaft og æblejuice og kog sagte i 5 min. Smag til med salt og hold det varmt.

 

Skær en ridse helt ind til benet langs rugbenet på begge sider af fisken. Drys med salt og peber og vend fisken i grahamsmelet og steg dem lysebrune i det resterende smør. De skal have 5-7 min. på hver side.

 

Server fisk og sauce hver for sig og monter saucen med lidt smør inden serveringen. Giv små kogte kartofler til.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Man kan også anvende skrubber.