Stegt fiskefilet med citron og tomatkompot

11824

2-3 pers.

Danmark

 

Kartofler:

½ liter vand

 l kg små danske kartofler

1 tsk. groft salt

 

Fisk:

4-6 rødspættefileter (i alt 450)

4 spsk. hvedemel

1 tsk. groft salt

Friskkværnet peber

20 g smør og 20 g madolie

 

Tomatkompot:

250 g modne tomater

10 g smør

1 fed hvidløg

salt, peber

 

Pynt:

1 citron

1 bundt persille evt. basilikum

 

Kartofler:

Sæt vandet til kartoflerne over i en gryde med salt. Skrab kartoflerne og kom dem i vandet.

 

Tomatkompot:

Skær tomaterne i kvarte. Smør en dyb tallerken med smør. Læg tomatbåde og hvidløgsfed i tallerkenen, krydr med salt og peber og læg stanniol over. Sæt tallerkenen som låg på gryden med kartoflerne de sidste 10 min. af kogetiden.

 

Fisk:

Vend fileterne på en tallerken i mel blandet med salt og peber. Steg fiskefileterne på en pande i gyldent smør tilsat olie, 2-3 min. på hver side.

 

Server fisken med varme kartofler og tomatkompot (tag hvidløget fra). Pynt med persille og citron.