Stegt fiskefilet med citronsauce og pasta

8449

4 pers.

Danmark

 

4-8 store rødspættefileter u/skind og ben

Salt og peber

1-2 spsk. mel

smør til stegning

 

Sauce:

1 dl hvidvin

½ dl Noilly Prat

1 dl fiskebouillon

2 finthakkede skalotteløg

2½ dl piskefløde

Salt og peber

Revet skal af 1 citron

Lidt citronsaft

 

Endvidere:

20-24 cherrytomater           

1 bdt. basilikum

Salt og peber

 

Tilbehør:

Friskkogt pasta (tagliatelle)

 

Del rødspættefileterne på langs, og drys let med salt og peber, og stil til side i køleskabet. Kog vin, Noilly Prat, bouillon, skalotteløg, fløde og citronskat ind til en passende konsistens. Si saucen, og varm den igennem. Smag til med salt, peber og lidt citron.

 

Del tomaterne i kvarte, og bred dem ud på en pande, og drys let med salt, peber og lidt finthakket basilikum. Lun akkurat tomaterne igennem i panden, men uden at de mister form og farve.

 

Lige inden serveringen vendes fileterne i melet, rystes godt af og steges gyldne i smørret. Husk kun at vende de fileter, man kan have på panden - ligger de og "venter" med melet på, bliver det klumpet og klistret.

 

Server pasta med saucen omkranset af tomater med fisken over. Drys med resten af basilikum.