Fyldte sild med melisse og rodfrugter – Af Bo Laursen

11847

4 pers

Danmark

 

4 friske sild med rogn og/eller mælke

150 g blandede rodfrugter i tern (f.eks. gulerod, knoldselleri og persillerod)

1 spsk. grofthakkede citronmelisseblade

100 g smør

Olie til pensling

Alufolie

                     

Sildene åbnes i ryggen og benene udtages. Bed eventuelt fiskehandleren om at gøre det, og bed ham give rogn og/eller mælke fra sildene med.

 

Rodfrugterne, der skal være i ret små tern, blancheres et kort øjeblik i kogende vand (nemmest i en sigte) og løber af.

 

Smørret røres blødt og rogn/mælke moses heri med en gaffel.

 

Rodfrugterne og citronmelisse røres i smørret, det krydres let med salt og peber. Dette fyld fordeles i de fire sild.

 

Fire stykker alufolie pensles godt med olie på den blanke side, og sildene pakkes heri. Sættes i ovnen ved 165G til de føles faste - ca. 10 minutter.

 

Man kan servere sildene som frokostret med grovkernet rugbrød til, eller om sommeren som middagsret med dildkartofler til.

 

I så tilfælde kan man supplere retten med 1-2 porrer skåret i ringe og kogt næsten møre i lidt vand tilsat 1 spsk. vineddike. Herefter piskes lidt koldt smør i små klatter i.