Gammeldags sildegratin med kartofler og løg

1148

4 pers.

Danmark

 

500 g sildefilet – rå

3 ikke for store løg

8-10 mellemstore kartofler

3 spsk. smør

1 dl. kaffefløde

Salt og peber

Rasp

 

Råkostsalat:

Icebergsalat

Æbleterninger

 

Dressing:

Olie

Eddike

Sennep

Salt og peber

Evt. knust hvidløg

 

De velrensede sildefileter skæres i ca. 4 cm. bredde stykker. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Løgene skæres i tynde skiver og de steges let på en pande i smør.

 

Et ovnfast fad smøres og heri lægges et lag kartofler, så løg, derefter fiskestykkerne, igen løg, kartofler og fiskestykker og end med kartofler øverst og fløden hældes over. Husk at drysse med salt og peber. Til sidst et lag rasp og smørklatter.

 

Fadet sættes i ovnen på nederste rille ved 225G i ca. 40 min. Hvis der anvendes kogte kartofler er stegetiden 20 min.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager godt.

 

Jeg blandede lidt ost i raspen.

 

Dette er ikke en rigtig gratin, men prøv alligevel.