Hvidvinssyltede sild med agurk og rødløg

6925

4 pers.

Danmark

 

2 dl. vand

1 dl. hvidvinseddike

1 spsk. sukker

2 laurbærblade

4 kryddernelliker

2 dildkviste

½ L. tør hvidvin

Ca.10 små sildefileter

Salt

Frisk kværnet peber

2 bdt. dild

½ salatagurk

1 stort rødløg

2½ dl. creme fraiche 18 %

Stødt koriander

Stedt ingefær

3 spsk. fint skåret purløg

 

Giv vandet et opkog med hvidvinseddike, sukker, laurbærblade, nelliker og et par dildkviste. Afkøl lagen og bland den med hvidvinen. Gnid fileterne med salt ud- og indvendigt. Lad trække et kvarters tid. Skyl saltet af. Krydr fileterne indvendigt med peber og læg en dusk dild i hver. Krydr hvidvinslagen med lidt salt og peber.

 

Skræl agurken, flæk den og skrab kernerne ud. Snit den i 6 cm lange tynde stave. Skær rødløget i tynde ringe. Anbring sildene i et ovnfast fad med rygsiden opefter — side om side. Læg agurkestykker og løgringe imellem. Hæld lagen hen over det hele.

 

Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 160G. Lad det simre i 25 minutter.

 

Lad sildene trække færdigt i den lune lage til næste dag.

 

Bland creme fraiche med koriander og ingefær. Krydr og tilsæt purløg.

 

Giv creme fraiche saucen til sildene samt nye, friskpillede kartofler.