Kogte sild med fløde-kørvelsauce

8455

4 pers.

Danmark

 

4 friske sild

Lidt salt

4 dl vand

1 tsk. salt

1 tsk. eddike

200 g frisk kørvel

2½ dl. piskefløde

Kværnet hvid peber

 

Skyl og rens sildene. Skær hoved og hale af og drys dem med salt. Lad dem trække i time i køleskabet.

 

Bring vandet i kog med 1 tsk. salt og 1 tsk. eddike. Skyl saltet af sildene og kom dem i det kogende vand. Læg låg over, bring sildene til kogepunktet og sluk. Lad dem trække i vandet og lav imens kørvelsaucen..

 

Skyl kørvel og hak den let med en stor kniv. Kom den i en kasserolle sammen med fløden, og bring, det i kog. Lad det koge uden låg i 2 min. Smag til med salt og peber. Server de varme sild med saucen og nykogte små gulerødder.