Kogte sild med rødløg og sennepsdressing

11909

4 pers.

Danmark

 

1 kg sild (600 g rensede)     

Salt               

1 bdt. dild     

1 bdt. persille

1 bdt. purløg 

Groft knuste peberkorn       

 

Til pynt:         

1-2 rødløg (i skiver)            

3-4 dildkviste

 

Til dressing:

½ spsk. sennep (sur, stærk)

2 dl creme fraiche

Salt

1 spsk. knuste sennepskorn

 

Rens sildene, tag rygbenet ud. Skyl dem godt og lad dem løbe af inden de saltes.

 

Hak eller klip det ”grønne” og fordel det på sildene (skindsiden), rul sildene sammen med skindsiden indad. Læg rullerne tæt i en lille gryde.

 

Hæld så meget letsaltet vand over, at det næsten dækker. Varm langsomt op, og lad sildene syde under låg, til de er kogt hvide, 5-7 min. Hæld lidt af vandet væk og drys med groft knuste peberkorn.

 

Rør sennepen ud i creme fraiche. Smag til med lidt salt. Tilsæt knuste sennepskorn.

 

Pynt sildene med ringe af rødløg og dildkviste.

 

Serveres fra gryden med sennepsdressingen til.