Sild med dild og dijonsennep

3387

4 pers.

Danmark

 

8 ferske udbenede sild

2 tsk. dijonsennep

Groft salt

4 spsk. fint klippet dild

4 spsk. rugmel

Smør til stegning

 

300g hvidkål – fintsnittet

 

Ymerdressing:

2 dl. ymer

1 spsk. fint hakket løg

½ tsk. sennepspulver

2 spsk. tomatketchup

2 spsk. citronsaft

Salt

Sukker

 

Kartofler

 

Gå sildene efter for ben og klip rygfinnerne af. Skyl og tør sildene. Smør kødsiderne med sennep og drys med dild og salt.. Fold sildene sammen og hold dem fast med kødnåle.

 

Bland salt og rugmel og vend sildene heri. Lad smørret gyldne i en pande og steg sildene på begge sider, ved jævn varme i ca. 10 min.

 

Rør ymer med løg, sennepspulver, tomatketchup og smag dressingen til med citronsaft og salt og peber.