Sild med karry og æbler

3388

4 pers.

Danmark

 

500g ferske sildefileter

Salt og peber

½ bdt. dild

2 store løg

2 spsk. smør/mayonaise

1 spsk. karry

1 stort æble

3 dl. fiskebouillon af terning

1 dl. piskefløde

250g frosne ærter

 

Skyl fileterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Drys dem indvendigt med groft salt og læg en dildkvist på hver. Rul sildene sammen og luk dem med en tandstik.

 

Svits de pillede, finthakkede løg i smør til de er gyldne. Rør karry i efter smag. Lad det svitse med. Skræl æblet skær det i små terninger og tilsæt der tilsættes. Drys med mel og spæd med fiskebouillon. Læg låg på og lad det koge i 10 min. Pas på at det ikke brænder på.

 

Rør fløden i og læg silderullerne i gryden. Lad dem simre til de er faste og hvide. Læg sildene i et fad. Smag saucen til og hæld den over. Drys med hakket dild

 

Serveres med løse ris, salat eller kartoffel.