Sildesoufflé af røget sild

3389

4 pers.

Danmark

 

6-8 røgede sild - ca. 400g

2 spsk. smør eller margarine

4 spsk. hvedemel

2 dl. mælk

l dl. fløde

l spsk. kartoffelmel eller maizena

½ tsk. salt

Peber

2 spsk. klippet dild

4 æggeblommer

4 æggehvider

 

Silden renses, fileteres og skæres i mindre stykker. Mel og fedtstof bages sammen i en gryde. Der spædes med mælk og fløde. lidt efter lidt. Rør hele tiden, så stuvningen ikke klumper, og kog igennem ca. 5 min.

 

Tilsæt kartoffelmel eller maizena. Kom silden i og smag til med salt, peber og dild. Lad dejen afkøle lidt.

Rør æggeblommerne i, en ad gangen.

 

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i souffle massen. Hæld massen i en smurt form med lodrette sider.

 

Bages ved 180G i ca. 1 time, til souffleen er hævet og lækker gylden.

 

Serveres straks.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Man kan evt. kan servere rørt smør smagt til med fintklippet dild og citron til souffleen.