Friturestegte kyllingelår med kartoffelsalat

4556

4 pers.

Danmark

 

8-12 kyllingelår, frosne

1-2 æg

Rasp

Salt, peber

½ tsk. tørret estragon

Friturefedtstof

 

Kartoffelsalat:

Ca. 500g kogte, udskivede kartofler

2 dl. creme fraiche

l dl. tyk ymer

Salt, peber

Sennep

Hakket kørvel, rigeligt

 

De aftørrede kyllingelår paneres først i sammenpisket æg og derefter i rasp, krydret med salt, peber og estragon. De panerede kyllingelår kommes i den varme friture og steges 8-10 min. efter størrelse. De afdryppes på fedtsugende papir.

 

Creme fraiche og ymer røres sammen, og dressingen Smages til med krydderierne. Kartoffelskiverne blandes i dressingen, anrettes og pyntes med frisk kørvel.

 

Serveres med flütes og hvidløgssmør.