Friturestegte kyllingestykker i pandanblade

7484

2 pers.

Thailand

 

Gai Hor Bai-Toey

 

250g kyllingebryst, skåret i mundrette stykker

4 tsk. lys soya

½ spsk. sukker

4 tsk. sesamolie

½ spsk. hele sorte peberkorn

½ tsk. salt

1 spsk. knust hvidløg

8 blade af pandan blade – 4 cm. brede

 

Sauce:

4 tsk. mørk soya

½ spsk. lys soya

½ tsk. ristede sesamfrø – let knuste

1 tsk. sukker

1 tsk. eddike

 

I en morter mases peberkorn og hvidløg. Rør de 2 soya saucer og sesamolien i. Kom kødet i og lad det marinere i ca. 1 time.

 

Pak kødet ind i pandanblade i en pyramideform.

 

Frituresteg den i varm olie til de er færdige.

 

Saucen:

Bland de 2 soya saucer i en skål. Tilsæt sukker og eddike. Rør godt og tilsæt sesamfrø. Saucen skal have en sur-sød smag.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Hold evt. bladene fast med en tandstik og fjern den inden serveringen. Hvis man ikke kan få pandanblade, så prøv med det grønne fra porrer.

 

Pandanblade er mørkegrønne aflange stærkt aromatiske blade der bruges i østens køkken især i indonesisk og malaysisk mad. Friske eller tørrede blade kan knuses og tilsættes en ret under kogningsprocessen. Blade kan købes friske, tørrede eller nedfrosne. Planten hedder la dua på vietnamesisk.