Fyldt aubergine med ost og tomater

11298

4 pers.

Danmark

 

2 mellemstore auberginer

Salt

200 g kyllingebryst u/skind og ben

1 fint hakket skalotteløg

4 spsk. olivenolie

1 ds. flåede tomater

Salt og peber

Lidt cayennepeber

40 g revet parmesan

2 spsk. finthakket persille

50 g revet emmentaler

 

Del auberginerne på langs, skær frugtkødet fri fra skallen, så der bliver en 1 cm tyk skal tilbage. Drys aubergineskallerne indvendigt med salt, og lad dem stå ½ time.

 

Skyl og tør skallerne grundigt, og stil dem i et smurt ildfast fad. Skær auberginekødet i meget små terninger.

 

Skær kyllingekødet i små terninger. Klar løget i 2 spsk. olie, tilsæt kødet, og vend det let sammen. Tag løg og kød op, og tilsæt det hakkede auberginekød, og svits det godt i resten af olien. Kom tomaterne ved, og lad det koge ind til det halve.

 

Tilsæt det forstegte løg og kød, og krydr godt. Vend parmesanost og persille i, og fordel fyldet i skallerne.

 

Drys med emmentaler, og bag auberginerne i en forvarmet ovn ved 200G i ca. 20 minutter, til retten er gennembagt og fint gratineret.

 

Server straks.