Kylling fra Provence med hvidløg og oliven

1762

4 pers.

Frankrig

 

2 små kyllinger a 700-800g

25 g smør

1 spsk. olie

1 spsk. mel blandet med lidt salt og peber

2-3 fed hvidløg

1 tsk. Provencekrydderi

1 ds. tomater

2 dl. hønsebouillon

100 g sorte oliven

Evt. hakket persille/basilikum

 

Gør kyllingerne i stand, parter dem i mindre stykker og brun dem i en gryde i smør og olie. Drys melet over, rør rundt og tilsæt det knuste hvidløg, krydderi samt tomater og bouillon.

 

Lad retten snurre i 20-25 min. til kødet er mørt, tag det op, læg det på et varmt serveringsfad og kog saucen lidt ind. Smag den til og fordel den over kyllingestykkerne. Kom de sorte oliven ved og hakket persille/basilikum.

 

Serveres med ris, kartofler eller salat og brød.