Kylling med bønner og chili
9813

8 pers.

Amerika - Arizona

2 spsk. rapsolie
1 kg. udbenet kylling, uden skind, skæres i 2 cm. stykker
3 spsk. mel
2 tsk. st. spidskommen
3 spsk. chilipulver plus 3 tsk.
1 medium poblano peber, uden frø, hakkede eller en anden slags
1 ds. kidneybønner, drænet og skylles
1 ds. hvide bønner, drænede og skylles
3 ds. hakkede tomater med grønne chilier
4,8 dl fedtfri, natriumfattige kylling bouillon
3 spsk. instant tapioka
1 tsk. salt
 ¼ tsk. sort peber
1 spsk. løgpulver
2 tsk. st. hvidløg
1,2 til 1,8 pilsner, valgfri

Creme fraiche, strimlet Cheddar, hakkede løg og hakkede syltede jalapenos

 

I en stor stegepande varmes olien. Kom kyllingestykkerne i en skål og drys med mel, 1 tsk. spidskommen og 1 tsk. chili pulver. Drys melet godt af. Kom kyllingestykkerne på panden og brune på hver side i flere hold. Kom det over i en gryde.

 

Tilsæt de hakkede poblano peber til stegepande og sauter 3 minutter. Kom dem over i gryden. Tilføj alle de øvrige ingredienser, herunder 1 tsk. spidskommen og 3 spsk. chili pulver, bortset fra øllet.

 

Læg låg på og kog på og lad det simre for meget lavt blus i ca. 5 timer eller til kødet falder fra hinanden.

Omkring 30 minutter før servering, røres øl i.

Lige før servering, røres de resterende 2 teskefulde chili pulver (hvis man syntes), smag og justere krydderier med mere salt og peber.

Serveres med topping efter eget valg.