Kylling med Hoi Sin og mandelris

4574

4 pers.

Kina

 

1 kylling eller 3 poussiner

 

Marinade:

3 spsk. Hoi Sin sauce

1-2 spsk. sesamfrø

2 spsk. citronsaft

1 spsk. sherry

1 spsk. rødvinseddike

 

Grønsagssauce:

1 rød peberfrugt

250g champignon

1 stor banan

3 forårsløg eller 2 små porrer

1 dl. hønsebouillon

2 spsk. soya sauce

 

Mandelris:

10g smuttede mandler

3 dl. brune ris

1 L. vand

1-2 spsk. sesamolie

½ tsk. paprika

Salt

 

Mandlerne skæres på langs og tørristes på en pande. Kyllingen lægges i ovnfast fad, ingredienserne til marinaden røres sammen og hældes over kyllingen. Den sættes i ovnen ved 200G i ca. 40-45 min. Hen mod endt stegetid hældes væden fra, til brug i grønsagssaucen.

 

Peberfrugt i strimler, champignon i tykke skiver, forårsløg i strimler og banan i skiver svitses i soya sauce. Bouillon og fjerkræsvæden tilsættes og saucen simrer videre i 10 min.

 

De ukogte ris ristes i sesamolie tilsat paprika. Vandet tilsættes og risene koger færdig. Risene serveres i en skål med de ristede mandler og et drys paprika