Kyllingebryst i sennepssauce med grøntsager og hvidløg

11312

4 pers.

Danmark

 

4 kyllingebrystfileter (á ca.150 g)

Salt og peber

1 spsk smør

8-12 fed hvidløg

 

Sennepssauce:

1 ¾ dl lys bouillon (evt. halvt hvidvin)

1 ¼ dl piskefløde

1 tsk konc. tomatpuré

2 spsk dijonsennep

Salt og peber

 

Tilbehør:

8 rosenkål

Ca. ½ kg broccoli

8 små gulerødder

8 forårsløg

1 salatagurk

 

Krydr kyllingebrystfileterne med salt og peber. Steg dem 10-15 minutter i smør på en, pande sammen med de upillede hvidløgsfed.

 

Hold kødet varmt og kog panden af med bouillon (hvidvin) og si det over i en tykbundet gryde. Lad det koge op. Tilsæt piskefløde og tomatpuré under piskning og lad det koge lidt ind. Tilsæt hvidløgsfeddene.

 

Lad det koge godt igennem under piskning, til saucen tykner let. Smag til med sennep, salt og peber.

 

Skyl og rens grønsagerne. Kog dem i letsaltet vand: Rosenkålen 8-10 minutter, broccoli delt i buketter 2-3 minutter, gulerødder 2-3 minutter, forårsløg 1 minut og agurken skåret i stave ½ minut.

 

Tag grønsagerne op med en hulske og fordel dem på varme tallerkener.

 

Skær kyllingebrystfileterne i skrå skiver og læg dem på tallerknerne. Hæld den varme sauce ved og server straks.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager godt.

 

Jeg dryssede lidt herbes de Provence på kyllingen under stegningen. Jeg reducerede 3 dl. hvidvin til det halve og tilsatte saucen.

 

Den blev serveret med pasta.

 

I stedet for at bruge piskefløde i saucen, kan creme fraiche (38 %) bruges. Det giver en mere syrlig sauce.

 

Svinemørbrad kan serveres på samme måde.

 

En australsk rødvin til, gerne en Shiraz.