Kyllingebryst med asparges og rød peberfrugt
9828
4 pers.

Amerika

 
500 g udbenet kyllingebryst uden skind
2 spsk. fint hakket frisk ingefær
2 fed hvidløg - skrællet og hakket
2 spsk. soya sauce
2 spsk. sød portvin eller sherry eller madeira
3 spsk. sesamolie
1 tsk chili olie
750 g asparges
1 løg
1 rød peberfrugt
1 tsk maizena
0,6 dl kyllingebouillon


Bank kyllingebrysterne, som du ville gøre ved en wienerschnitzel, skær dem på tværs i 1½ cm strimler. Marinere kyllingestrimlerne i 30 minutter ved stuetemperatur i en blanding af ingefær, hvidløg, soya sauce, portvin og 1 spiseskefuld af sesamolie.

 

Bræk den grove del af stilkene af asparges. Skræl asparges og skær dem på tværs, lidt diagonalt, i 2½ cm længder.

 

Skræl og halvere løget, og derefter skæres hver halvdel i tynde skiver. Fjern frøene fra peberfrugten og skær den på langs i ½ cm strimler.

 

Sæt en wok eller stor stegepande over høj varme. Tilsæt chiliolie og 1 spsk af den resterende sesamolie og varme olien i ca. 1 minut. Tilsæt løg og rød peberfrugt og steg 1 minut. Læg låg på wokken og lad blandingen dampe i 1 minut. Ved hjælp af en hulske, skal du fjerne grøntsager fra wokken over til et varmt fad.

 

Tilsæt resten sesam olie til wokken, hæld kylling og marinade i, og steg over høj varme i 2 minutter.


Bland majsstivelse og bouillon, rør i ca. 1 minut, indtil saucen er blevet tyk og klar.

 

Returnér grøntsagerne til wokken, varm blandingen let i cirka 30 sekunder, og server.

 

Kogte ris.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Grøntsagerne skal være sprøde og kyllingestrimlerne stegte.