Kyllingebryst med cider og karamelliseret æbler - af Jim Romanoff

9830

6 pers.

Amerika

 
0,6 dl mørk rosiner
0,6 dl gyldne rosiner
1,2 dl madeira eller portvin
½ dl vand
6 kyllingebryster med skind
1 spsk. De fem krydderier  
2 tsk groft havsalt, plus lidt mere
St. sort peber
7 spiseskefulde usaltet smør 
3 Granny Smith æbler, skrællet (gem skrællerne), kernehus og skæres på langs i ottendedele
2 spsk. hvedemel
1,8 dl æblecider
4,8 dl hønsebouillon
0,6 dl honning
Saft af ½ citron
2 spsk. hakket frisk bredbladet persille
1 spsk. syltet appelsinskal

I en lille gryde, blandes de mørke og gyldne rosiner, vin og vand. Bring det i kog over medium-høj varme, fjernes fra varmen og lad det stå i 20 minutter, eller indtil rosiner har suget så meget væde i sig som de kan.

 

I mellemtiden opvarmes ovnen til 250G.

 

Krydr kyllingebrysterne med 1 ½ tsk af De fem-krydderi pulver, 2 tsk salt og sort peber. I en stor, ovnfast sautépande, smeltes 3 spsk smør over medium-høj varme. Placer kyllingebryster, med skindsiden nedad på panden og brun godt og at det meste af fedtet bliver stegt ud af huden, cirka 5 minutter. Vend brysterne.

Tilsæt æbleskræller til gryden. Placer gryden i ovnen og bages indtil kyllingebrysterne er gennemstegte, omkring 18 minutter, eller indtil kødsaften er klar.

 

Overfør brysterne til et opvarmet serveringsfad og dæk kødet for at holde det varmt.

 

Lade æbleskrællerne blive i gryden.

Drys æbleskrællerne med mel. Kog over medium varme, omrøres ofte i 5 minutter. Hæld cider i og deglazer panden under omrøring for at løsne eventuelle stykker der sidder fast på pandens bund. Kog, indtil væsken er reduceret til det halve, cirka 5 minutter. Tilsæt bouillon, bring det i kog, og mindske varmen til medium, så væsken ulmer forsigtigt.


I et andet sautégryde, ved medium-høj varme, smeltes 3 spsk. af smørret, indtil det er brunt. Tilsæt æbler, honning, citronsaft og den resterende 1 ½ tsk. af De fem krydderi pulver. Svits æbler og drej dem efter behov, indtil de har en dejlig brun farve og er møre, 5 til 8 minutter. Krydr med peber.


Hæld eventuel saft fra kyllingen i gryden med æbler. Arranger kyllingen på et fad og top med karamelliseret æbler. Hæld evt. væske fra rosiner ud og drys rosiner på toppen af kyllingen.


Tilsæt den resterende 1 spsk smør på panden med den ulmende væske og rør indtil det er smeltet. Smag til med salt og peber. Hæld saucen gennem en finmasket si over kyllingen og æbler.

 

Pynt med persille og syltet appelsinskal.