Kyllingebryst med kanel og kardemomme

5261

4 pers.

Thailand

 

2 rødløg

1 dåse - 400g hele tomater

6 kyllingebryster, á ca. 125g

2 fed hvidløg

1 stykke frisk ingefær, ca. 2,5 cm.

2 spsk. olivenolie

3 kardemommefrø

3 hele kryddernelliker

1 hel kanelstang

1 tsk. stødt koriander

1-2 tsk. spidskommen

2½ dl. yoghurt naturel

Salt og sort peber

Frisk koriander til garnering

 

Pil og skær løgene i 4 dele. Mix dem i en blender sammen med 2 spsk. vand til en puré og kom det over i en skål. Mix tomaterne til en jævn puré.

 

Skær kyllingefileterne i 3 cm. store stykker. Pil og hak hvidløgene, skræl og hak ingefæren. Opvarm olien i en wok eller pande indtil den næsten ryger. Steg kyllingen under omrøring 8 min. indtil den er gennemstegt. Kom den over på en tallerken, hold den varm.

 

Snit kardemommefrøene og kom dem i wokken sammen med nel­liker og kanel og steg 1 min. Tilsæt løgpuré, hvidløg, ingefær, stødt koriander og spidskommen og svits 2 min. Tilsæt yoghurt, lidt ad gangen, lad koge op mellem hver gang. Krydr med salt og peber efter smag og lad småkoge 1 min.

 

Tilsæt tomatpuréen og kyllingen og lad koge op. Småkog 15 min. indtil kyllingen er mør. Tag kanelstangen op og garner med frisk koriander.

 

Serveres med ris og brød.