Kyllingebryst med peanuts og rejer

9823

4 pers.

Brasilien
 
4 store kyllingebryster, hver skåret i 3 bredde stykker
4 spsk. limesaft
2 fed hvidløg, knust
Salt
2 spsk. olivenolie
1 løg, revet
En lille håndfuld tørrede rejer, fint malede
50 g tørristede jordnødder, malet
1 chilipeber, uden frø og hakket
1,2 dl. hønsefond
2-3 spsk. palmeolie – hvis haves

Kom kyllingen i en dyb tallerken med limesaft, hvidløg og salt blandes godt og stil det til side.

Varm olien i en stor gryde, tilsæt løg, tørrede rejer, jordnødder og chili og sauter i 5 minutter, omrøres fra tid til anden.

Tilsæt kyllingestykkerne og marinaden, og kog et par minutter, dreje stykkerne en gang.

Tilsæt hønsefond, dæk med låg, og lad det simre blidt i 30 minutter, indtil kyllingen er mør, omrøres fra tid til anden, og tilføje lidt flere ingredienser hvis nødvendigt.

Smag til med krydderier, hæld palmeolieolie i, og kog i yderligere to minutter.

 

Serveres med varme ris.