Kyllingegryde med dijonsennep og druer

6712

4 pers.

Frankrig

 

1 stor kylling, ca.1,3 kg.

Salt og peber

Smør/olie til stegning

2 dl. hønsebouillon - evt. fra terning

2 spsk. ribsgelé

½ spsk. dijonsennep

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. soja

250g vindruer, gerne både grønne og blå

1 spsk. hvedemel

2 dl. fløde

 

Del kyllingen i portionsstykker og krydr dem med salt og peber. Svits kyllingestykkerne gyldne på alle sider i smør/olie på en stegepande og læg dem i en stor stegegryde.

 

Tilsæt bouillon, gelé, sennep, ingefær og soja. Lad kyllingen simre i 20 min. Tilsæt druerne og lad gryden simre videre i yderligere ca. i 10 min., eller til kyllingestykkerne i er møre og gennemstegte.

 

Tag kyllingestykkerne op af gryden. Pisk mel og fløde sammen og rør det i saucen. Lad koge i ca. 3 min. Læg kødet tilbage i saucen.

 

Server retten med kartofler eller ris og en grøn salat.