Kyllingelår med koriander og rosenpaprika

5671

4 pers.

Indien

 

Tandoori chicken

 

6-8 kyllingelår á 200g

Saften af 1 citron

2 tsk. salt

2 tsk. friskkværnet sort peber

500g fast yoghurt – drænet

1-l½ dl. rødvinseddike

2 spsk. smagsneutral planteolie

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 spsk. friskreven ingefær

1 spsk. stødt koriander

1 spsk. stødt spidskommen

¼ tsk. gurkemeje

2 tsk. rosenpaprika

Evt. 1 tsk. rødt chilipulver eller 1 tsk. rosenpaprika ekstra

Evt. 1½ kop rød eller gul madfarve

 

Garnering:

løgringe af 2 løg

Citronskiver af 1 citron

 

Fjern skindet fra kyllingelårene og snit rundt om i kødet med en skarp kniv. Gnid kødstykkerne grundigt med citronsaft, salt og peber og lad dem stå og trække med krydderierne i 30 min.

 

Hæld eventuel væde fra yoghurten. Bland yoghurt, eddike og olie godt i en mixer og lad det stå i 5 min.

 

Imens pilles løget og hakkes fint. Hvidløgsfeddene pilles ligeledes og presses gennem en hvidløgspresser. Kom løg, hvidløg, ingefær og alle krydderier plus eventuel madfarve i yoghurtblandingen og bland alt til en jævn pasta i en mixer.

 

Dup kyllingelårene tørre, læg dem i et ovnfast fad eller en bradepande og fordel yoghurtpastaen over dem. Det er vigtigt, at kødet er helt dækket med pasta. Dæk fadet til med alufolie og lad kødet marinere i køleskabet natten over eller i 24 timer. I løbet af marineringstiden skal marinaden gentagne gange fordeles regelmæssigt over kødet ved hjælp af en ske.

 

Tag de marinerede kyllingelår ud af køleskabet, 1 time før de skal steges, og fordel endnu en gang marinaden regelmæssigt over dem. Tænd for ovnen og lad den varme op til 200G. Sæt fadet med de marinerede kyllingelår på midterste ribbe i den forvarmede ovn. Efter 20 minutters stegetid fjernes alufolien, og kyllingelårene steger videre i yderligere 10 min.

 

Inden serveringen lægges løgringene i en krans omkring de færdige kyllingelår, og citronskiverne stikkes ind imellem løgringene.

 

Hertil passer myntechutney, indiske pickles og fladbrød.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Man kan også grillstege de marinerede kyllingelår. Læg dem på en bageplade beklædt med alufolie og grill dem ca. 15 min. på hver side. I stedet for kyllingelår kan man tilberede poussiner (små kyllinger på 250-300g) på denne måde. Man beregner 1 poussin pr. person, og både brystkødet og lårene skal snittes, inden krydderipastaen fordeles over dem. Stegetiden for disse små kyllinger vil være alt i alt 25-30 min.