Kyllingeret med hvidvin og tomater

6716

4 pers.

Italien

 

2 kyllinger

½ dl olivenolie

2 duske frisk rosmarin eller 2 tsk. tørret

2 fed hvidløg

½ kg solmodne tomater (eller 1 dåse flåede tomater)

50 g tørrede tomater i olie

3 dl tør hvidvin

20 fyldige sorte oliven

En anelse tørret chili

Salt, peber

 

Del de istandgjorte kyllinger i halve. Lad olien blive varm i en tykbundet gryde og svits rosmarinduske og pillede, delte hvidløgsfed mildt. Fisk hvidløgene op, inden de bliver helt mørke; brankede hvidløg smager ikke godt.

 

Brun kyllingestykkerne godt på begge sider. Krydr dem med salt og peber. Hak de flåede tomater samt de tørrede. Kom dem i gryden sammen med halvdelen af vinen.

 

Kog ind for god varme. Kom resten af vinen i. Lad det snurre under låg i 50 minutter.

 

Lad olivenerne dryppe godt af. Skyl dem, hvis de enten er meget salte eller har ligget i en stærk vineddikemarinade; oliven i olie er klare til brug. Kom dem i retten de sidste 10 minutter af kogetiden sammen med et nip smuldret chili.

 

Smag retten til. Server i et halvdybt fad og byd brød eller løse ris til sammen med en blandet salat.