Kyllingesoufflé med krydderurter og ærter

2513

4 pers.

Danmark

 

Dej:

30 g smør

3 spsk. mel

1 ¼ dl. bouillon

1 ¼ dl. fløde

3 æg

 

250 g kogt/stegt kyllingekød

150 g frosne ærter

1 spsk. hakket persille

1 spsk. hakket kørvel

½ tsk. tørret rosmarin

Reven muskat – efter smag

Salt og peber

 

Rørt smør

 

Tænd ovnen på 200G. Smør en souffleform eller 6-8 portionsforme og drys med sigtet rasp. Fjern skind og ben fra kyllingekødet og skær det i små terninger. Skyl, tør og hak persille og kørvel.

 

Smelt smørret til dejen i gryden, tilsæt mel og spæd med bouillon og fløde. Lad det koge godt igennem. Tag gryden fra varmen og tilsæt æggeblommerne. Pisk æggehviderne meget stive.

 

Tilsæt kyllingekødet, ærter, persille, kørvel og krydderier. Vend forsigtigt hviderne i og hæld dejen i formen eller portionsformene.

 

Bag souffleen på nederste rille i ovnen i ca. 1 time. Bag portionsformene i ca. 25 min.