Kyllingestykker med fennikel og safran

11351

6 pers.

Danmark

 

2 kyllinger (á ca. l kg)

3 spsk smør eller olie

Salt og peber

2 porrer

1 fennikel

2 fed hvidløg

Ca. 800 g flåede tomater fra dåse

½ g safran

1 hønsebouillonterning

2 spsk konc. tomatpuré

2-3 kviste timian

2 dl hvidvin

2 dl piskefløde

 

Tilbehør:

3 dl naturris

1 dl vilde ris

 

Sæt ovnen på 225G. Del kyllingerne i passende stykker. Fjern evt. ryggen og vingespidser.

 

Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad med skindsiden opad og pensl dem med olie eller smeltet smør. Krydr med salt og peber og sæt fadet i ovnen 35-40 minutter, eller til kyllingestykkerne er helt gennemstegte.

 

Rens porrer og fennikel og skær dem i mindre stykker. Pil og hak hvidløgene. Svits grøntsager og hvidløg i lidt smør eller olie. Det må ikke tage farve. Tilsæt de flåede tomater, også væden, safran, bouillonterning, tomatpuré, timian, hvidvin og fløde. Lad det koge igennem nogle minutter og smag til med salt og peber.

 

Kog risene. Naturris og vilde ris har næsten lige lang kogetid. Se anvisningerne på pakkerne.

 

Hæld tomatblandingen ved kyllingestykkerne i fadet og server ris til.