Marineret stegt kylling med rødvin og sherry

9847

6 pers.

Spanien

 

2 kyllinger delt i portionsstykker

1 dl sherry-vineddike

3-4 hvidløgsfed

Salt og peber

½ dl. olivenolie

2 dl bouillon

2 dl rødvin

100 g sorte oliven

1 knsp. frisk hakket chili

 

Kom kyllingestykkerne i et fad og hæld vineddiken over sammen med pillede delte hvidløgsfed. Læg film over og sæt fadet i køleskabet til næste. dag. Vend stykkerne et par gange i lagen.

 

Lad kyllingestykkerne dryppe godt af og brun dem på alle sider i olien i en stegegryde. Kom de delte hvidløgsfed ved og tilsæt et par spsk. af 1agen sammen med 1 dl af bouillonen. Lad det snurre under låg i 40 min.

 

Kom de hele oliven i og tilsæt resten af bouillonen og rødvinen. Kog igennem og smag til med lidt friskhakket chili.

 

Anret i et halvdybt fad. Kog skysovsen lidt ind (kan. evt. jævnes) og hæld lidt af den over.

 

Server resten til sammen med en god, blandet salat.