Peberkylling Butterfly med sennep og flødestuvet spinat

7504

4 pers.

Danmark

 

1 god stor kylling eller hane

Lidt groft salt

2 dl dijonsennep eller stærk sennep

2 tsk. knust, sart peber

 

Flødestuvet spinat:

750 g frisk spinat eller 400 g frossen spinat, der er optøet

2 spsk. smør

2 spsk. hvedemel

1½ dl mælk

1 dl piskefløde

Fintrevet muskatnød

 

Tilbehør:

Nykogte aspargeskartofler

 

Drys:

Grofthakket, bredbladet persille

 

Klip på hver side af rygraden med en fjerkræsaks og fjern den. Tryk kyllingen flad i et ovnfast fad eller en bradepande. Krydr med salt, smør hele overfladen med et tyndt lag sennep og drys med peber. Steg kyllingen i ovnen i ca. 45 min. ved 175 grader, til den er gennemstegt, og kødet ikke er råt ved lårbenet.

 

Flødestuvet spinat:

Rens og sky! spinaten, hvis den ikke er optøet. Smelt smør i en rummelig gryde, drys mel i, og lad det opsuge smørret. Tilsæt mælken gradvist, kog ca. 4 min. og tilsæt fløden. Kom spinaten i flødestuvningen og krydr med salt, fintrevet muskatnød og peber. læg låg på og lad koge 1-3 min.

 

Server stykker af kylling med flødestuvet spinat, kartofler og et drys persille.