Røget kylling med dild og grøntsager

2721

?

Danmark

 

¼ røget kylling pr. person  - (1/2)

 

Hvis man er heldig, at få fat i en røget kylling, skal den blot lægges i kogende vand med suppeurter. Når vandet koger, slukkes for gryden og kyllingen står og trækker i 15-20 min.

 

Serveres med forskellige grønsager, nye kartofler med finthakket dild.

 

 

 

En røget kylling er en stor delikatesse. Det er desværre ikke alle slagtere eller supermarkeder, der har røget kylling på lager, men så kan det bestilles.

 

Tilberedningstid:

Hvis man vil servere kyllingen kold, kræver den ingen store forberedelser. Skær blot kyllingen i mindre stykker og anret dem på et fad. Hvis man ønsker kyllingen varm, beregnes ca. 30 min. i en ovn på 200G. Pak kyllingen ind i stanniol og læg den på risten nederst i ovnen.

 

Kan serveres med:

Den kolde kylling anrettes på lunt surbrød med smør. Drys lidt klippet purløg over ved serveringen.

 

Prøv at servere den varme kylling med peberrodssalat (flødeskum blandet med reven peberrod og lidt melis).

 

Smørdampet spinat eller ærter er ligeledes godt at servere til røget, varm kylling, eller en god salat med blomkål og tomater.