Røget kylling med kinesiske blade

7505

4-6 pers.

Kina, Nord Kina

 

700 g røget kylling

450 g kinesiske blade - grøntsager
1½ spsk. olie (helst jordnøddeolie)
3 spsk. groft hakket hvidløg
1 spsk. groft hakket frisk ingefær rod
1 spsk. mørk soya
1 spsk. kinesisk ris vin eller tør sherry

Med fingrene rives kødet fra knoglerne på kyllingen. Skær den i store stykker og sæt det til side. Kassér knoglerne.

 

De kinesiske blade groft snittes.

Opvarm en wok eller stor stegepande, tilsæt olie, hvidløg og ingefær. Stir-fry blandingen i 10 sekunder og tilføje de kinesiske blade. Fortsæt med at stir-fry i 5 minutter, tilsæt sojasauce og risvin og steg i et minut.

 

Derefter tilsættes det røget kylling og koge igennem. Serveres med det samme.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Courgetter, mange-tout, peberfrugt eller gulerødder kan bruges i stedet for kinesiske blade. Med ris og en salat.