2 – 9 retters menu fra Grækenland med - lammekølle – kalvefilet – frikadeller – kyllingelår – peberfrugter – kartoffelpirog – bulgursalat – auberginer – salat

5398

4 pers.

Grækenland – græsk inspireret

 

-----

Lammekølle med hvidløg og timian

-----

Frikadeller fra Grækenland

-----

Tzatziki

-----

Kyllingelår med cajunkrydderi

-----

Kalvefilet

Intervalstegning:

Skær fedt og sener af fileten.

 

Kom fileten i ovnen ved 200G. Lad den stege i 20 min. Tag den ud af ovnen, vend den om og lad den hvile i 20 min.

 

Vend den om, sæt den i ovnen ved 200G og steg i 20 min. Tag den ud af ovnen, vend den om og lad den hvile i 20 min.

 

Vend den om og sæt den i ovnen ved 200G i ca. 15 min. Tag den ud af ovnen, vend den om og lad den hvile i 20 min.

 

Den skulle gerne være pæn lyserød i kødet.

Løg i skiver, peberfrugt i strimler og champignon i skiver sautéres møre i olie, når det er færdigt tilsættes tomatpuré efter smag. Denne blanding kommes over det skiveskårne kød.

-----

Peberfrugter med fetaost og oliven

-----

Kartoffelpirog med krydderurter og creme fraiche

-----

Almindelig blandet salat

-----

Sauce Verte

-----

Kold tomatsauce:

1 ds. tomater med chili, 1 ds. tomater med basilikum og 1 ds. tomater naturel kommes i en gryde og koges ned – blendes groft – og smages til med salt, peber og timian – serveres kold.

-----

Salsa med hvidløg og oliven

-----

Bulgursalat med cherrytomater og marineret feta

-----

Skåle:

Syltede hvidløg med krydderurter, syltede hvidløg i chili, grønne oliven, sorte oliven og soltørrede tomater

-----

Brød

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager dejligt.

 

Beregn lidt mindre nå der er mange retter.

Menuer er græsk inspireret.