Oksehaleragout basilikum og champignon

4060

4 pers.

Danmark

 

1 kg. oksehale

2 spsk. hvedemel

Smør eller margarine til stegning

1½-2 dl. vand

1 laurbærblad

1 tsk. timian

Salt og peber

1 tsk. basilikum 3 løg

2-3 gulerødder

250g champignoner

1 spsk. hakket persille

1 spsk. klippet purløg

 

Lad slagteren dele oksehalen i stykker efter leddene. Vend stykkerne i lidt mel og brun dem i fedtstof i en stegegryde. Når det er godt brunt på alle sider, kommes krydderierne i samt lidt kogende vand. Lad retten småstege ca. 2 timer, før gulerødder og løg skåret i mindre stykker kommes i og steges med, til alt er mørt. (Kødet skal falde let af benene).

 

De rensede, skivede champignoner kommes i gryden de sidste 5-6 min. af stegetiden.

 

Server kartoffelmos eller kogte kartofler til retten og drys med persille og purløg.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager godt.

 

Jeg tilsatte lidt mere vand.

 

Tilsæt evt. nogle ristede pølser.