Okseskank med New Staut og svampekompot – Fra Skands Bryghus

4402

4 pers.

Danmark

 

1 okseskank a 1-1,5 kg.

2 gulerødder

1 pastinak

1 persillerod

2 halve selleri - brug den ene halvdel til chips

2 løg

3-4 fed hvidløg

2 laurbærblade peberkorn

35 cl. Skands New Stout

3,5 dl. vand

1 bouillonterning

Maizena

Frisk timian

Frisk rosmarin.

 

Kødet brunes i olie i en stor gryde og tages op. Grønt­sagerne skæres i store tern og svitses i lidt olie. Kødet tilsættes sammen med øl, vand, bouillon og krydderier. Øl og vand mængder kan reguleres efter hvor stor skanken er. Kødet skal ikke dækkes helt. Husk at vende kødet ca. halvvejs. Kødet simrer i 2,5-3 timer eller til kødet slipper benet. Kødet tages op.

 

Sauce:

Suppen sies og koger ind til den er blevet tyk i ca. 10- 20 min. Jævnes med maizena og smages til med frisk rosmarin, salt og peber.

 

Sellerichips:

Skær lange tynde skiver selleri. Læg dem i en dyb pande med olie, så det dækker og steg dem indtil de er lysebrune. Husk at vende dem. Tag dem op på et stykke køkkenrulle og tilsæt salt.

 

Svampekompot:

3-4 store portobello svampe

2 spsk. kapers

3 spsk. olivenolie

2 skalotteløg

En håndfuld bredbladet persille.

 

Svampene brunes i olie på panden. Hak dem i fine stykker og bland dem med olie, kapers og hakket skalotteløg og persille. Kommes i en ringform, pres ned på toppen med en ske, så man får en runddel.

 

Stående kartofler:

8 mellemstore kartofler

Olivenolie

Hvidløg

1 kvist frisk timian.

 

Bund og top skæres af kartoflerne og skrælles i lige strimler, så man får fine linier langs kartoflen. Kartoflerne koges til de er næsten færdige, skal være lidt hårde udenpå. Herefter steges de let på panden i olivenolie. Skal være lysebrune på alle sider.

 

Et hvidløg med skræl steges med og sammen med en kvist timian kan det anrettes på toppen af kartoflerne.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Til denne ret kan der nydes en Skands New Stout, servers ved 5-8G.