Okseskank med persille og urter

10716

4 pers.

Italien

 

4 skiver okseskank, 3-4 cm tykke (ca. 400 g pr stk.)~

2 dl mel

Salt og peber

Olivenolie til stegning

'

Urtebund af:

200 g rensede løg

125 g renset gulerod

200 g renset fennikel

200 g renset rodselleri

450 g røde, faste tomater

4-5 soltørrede tomater (25 g)

1 grøn peberfrugt

1 gul peberfrugt

1 ½ spsk frisk rosmarin

Ca. ½ dl olivenolie              

2 dl tør hvidvin

1½ dl oksebouillon

Salt og peber

 

 Persilledrys af:

1 bdt. persille

1 ½ - 2 spsk. fint hakket hvidløg

1 spsk. fint reven citronskal

 

Bestil kødet hos slagteren. Skær snit gennem senen omkring skiverne, ellers "buler" de under stegningen. Tør skiverne med køkkenrulle og vend dem i en blanding af mel, salt og peber. Lad dem ligge ca. 20 minutter og vend dem igen (så hænger blandingen bedre fast ynder stegningen).

 

Skær løg, gulerod, fennikel og skiver af renset rodselleri i småstykker eller terninger. Bland dem i en skål og dæk skålen med et fugtigt viskestykke.

 

Skær tomaterne i småstykker og skær de soltørrede tomater i tynde strimler på tværs. Rens peberfrugterne og skær skallen i småstykker.

 

Steg først løgblandingen 4-5 minutter i meget varm olie i en stor stegegryde eller pande. Rør jævnligt - varmen skal være kraftig. Bland imens tomatstykker, tomatstrimler, peberfrugt og rosmarin i en skål. Hæld blandingen i gryden, når løgene har fået farve. Steg blandingen nogle minutter og hæld så hvidvin og bouillon i. Kog nogle minutter og smag til med salt og peber.

 

Tag næsten al urtefyldet op og fordel det i et stort, ovnfast fad (evt. metalbradepande). Brun kødskiverne godt i olivenolie på en stor pande, evt. to og to. Læg dem i fadet og tryk dem en smule ned. Hæld væden fra gryden samt de sidste urter over kødet. Luk fadet tæt til med alufolie. Sæt det midt i en 210G varm ovn i ca. I ½ time.

 

Når fadet tages ud, skal kødet kunne løsnes forholdsvis let fra marvben. Lad fadet stå tildækket i 5-10 minutter før servering.

 

Persilledrys:

Laves ca. 1 time før brug. Bland hakket persille, fintrevet citronskal og hakket hvidløg i en skål. Dæk til og sæt den køligt. Drys lidt på kødskiverne før servering og sæt resten ind på bordet.

 

Som tilbehør kan serveres kogt pasta eller f.eks. kogt bulgur.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Persilledrysset er det samme som det italienske "gremolata", der også bruges på osso buco. Det giver en god, frisk smag til denne kraftige ret.