Champignonpaté med hasselnødder og timian

2388

4-6 pers.

Danmark

 

1 dl. løse ris

1½ dl. vand

½ tsk. groft salt

500 g champignons

3 mellemstore hakkede zittauerløg

1 fed hakket hvidløg

50 g hakkede hasselnøddekerner

1 tsk. tørrede timian

50 g smør

2 æg

¼ L. piskefløde

2 tsk. groft salt

Friskkværnet peber

 

Tilbehør:

Grøn salat og groft brød

 

Risene koges i kogende vand med salt. Rør rundt til vandet atter kommes i kog. Læg låg på og kog risene ved svag varme i 12 min. Tag gryden fra varmen og lad den stå endnu i 12 min.

 

Rens champignons og hak dem groft. Bland champignons, løg og hvidløg, hasselnøddekerner og timian sammen og brun blandingen gyldent i smør i en pande a 2 omgange.

 

Hæld blandingen i en skål. Tilsæt ris, æg, fløde, salt og peber og rør champignonfarsen godt sammen. Fyld den i en smurt patéform og bag den i midten af ovnen ved 175G i ca. 60 min.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Den kan også serveres kold til ”det kolde bord” eller som forret, med lidt pynt og surt.