Grønsagspaté med selleri og spinat

4538

20 skiver

Danmark

 

450g frossen hakket spinat/1 kg. frisk

2 æg

2 spsk. klippet purløg

½ tsk. salt

 

450g renset selleri/1 stk.

1½ dl. fløde

Salt

Kværnet peber

2 æg

 

Flütes

 

Spinaten optøs og væden presses af, så spinaten virker tør. Æggene piskes sammen og røres i sammen med purløg og salt.

 

Sellerien skæres i små terninger, der koges meget møre i letsaltet vand i ca. 15 min. Selleriterningerne moses med en gaffel og piskes med fløde, salt, peber og æg.

 

En form på ca. 2 L. smøres med fedtstof og fores med bagepapir. Selleri- og spinatblandingen kommes lagvis i formen.

 

Stilles i en 175G varm ovn i ca. 1 ¼ time. Patéen afkøles til næste dag inden den skæres i skiver.