Kyllingeleverpaté med Vermouth

1790

?

Danmark

 

250g frossen kyllingelever

250g smør

Ca. 2 cl. tør vermouth

Salt og peber

 

Tynde skiver ristet brød

 

Tø kyllingeleveren op og gør dem i stand og dup dem tørre med en køkkenrulle, før de steges i et par spsk. af smørret på panden. De skal være rosa indvendige.

 

Tag leveren op og kog panden af med vermouth, hæld denne sky over leverne. Kør leverne i en blender eller 2 x igennem kødmaskinen eller puréer den gennem en sigte.

 

Rør smørret let og luftigt og bland det godt med levermassen. Smag til med salt, peber og evt. lidt vermouth, og kom blandingen i en skål, der dækkes til og stilles i køleskabet.

 

Lad den stå et døgn i køleskabet.

 

Ved servering portionsanrettes pateen med en ske, dyppet i varmt vand. Anret den med sprøde salatblade, lidt brøndkarse og små snitter af ristet brød.