Landpaté med cognac og muskatnød

11256

?

Danmark

 

500 g hakket svinekød

250 g hakket spæk

300 g kalvelever i små tern

150 g svinemørbrad eller filet i små terninger

150 g kyllingelever

4 hakkede skalotteløg

2 fed hakket hvidløg

2 spsk smør  

2 spsk mel

4 spsk cognac

2 dl cremefraiche 18 %

1 spsk salt

1 tsk friskmalet, sort peber

½ tsk stødt muskatnød

½ tsk stødt allehånde

1 ½ spsk citronsaft

Spæk

3 laurbærblade til formen

 

Kom alt kødet undtagen kyllingeleverne i en stor skål.

 

Svits skalotteløg og hvidløg let i lidt smør og skrab dem over til kødet.

 

Svits kyllingeleverne i samme gryde ca. 1 min. på hver side. Læg dem på en tallerken og hæld cognacen over.

 

Rør farsen godt sammen og tilsæt krydderier, mel, cremefraiche og citronsaft.

 

For en pateform med tynde skiver spæk og kom halvdelen af farsen i. Læg kyllingeleverne ned langs midten og rør cognacen i resten af farsen. Fordel det sidste af farsen over, læg laurbærbladene på og luk sammen med lidt spæk.

 

Stil formen i vandbad i ovnen ved 150G i ca.1 ¾ time.

 

Lad patéen afkøle og pak den derefter ind i fryseemballage. Patéen kan evt. deles i tre dele før nedfrysning.

 

Kan fryses ca. 2 mdr.