Ørredpaté med citron og æg

1278

6-8 pers.

Danmark

 

800 g ørred

125 g smør

½ dl. fiskefond – fra kogelagen

¼ L. fløde 2

4 æg

2 tsk. gelépulver

Saft af 1 citron

Salt og hvid peber

 

Kogelage:

4 dl. vand

½ dl. vineddike

3-4 laurbær

1 tsk. hele peberkorn

2 tsk. salt

 

Kom ingredienserne til kogelagen i en gryde og varm det op. Fisken kan simre i en gryde, fiskekedel eller i ovnen ved 200G i 10-15 min. tildækket. Fisken skal være blød og saftig.

 

Lad fisken afkøle i lagen. Derefter befries de for skind og ben. Halvdelen af fiskekødet, nemlig de mest reelle stykker, tages fra.

 

Den anden halvdel findeles i en blender med 125g smeltet smør, ¼ L. fløde, 2 æg, ½ dl. siet fiskelage samt citronsaft. Smag farsen til med salt og hvid peber. Endeligt røres 2 tsk. smeltet gelépulver (eller 2 smeltede blade husblas) i fiskefarsen.

 

I en velsmurt form hældes halvdelen af fiskefarsen i bunden. Dernæst lægges de udskårne ørredstykker i formen og der sluttes af med den sidste halvdel af fiskefarsen. Formen dækkes med alufolie.

 

Fadet sættes i et kogende vandbad i en forvarmet ovn ved 175G i en god time – indtil patéen føles fast.

 

Lad patéen afkøle. Når den er kold, vendes den ud på et serveringsfad (evt. varmt vand).

 

Serveres med citronbåde, frisk dild og lune flutes, sauce verts.