Paté du Kirchelich med spinat og syltet peberfrugt

882

?

Tyskland

 

500 g oksekød

4 hele æg

½ L. piskefløde.

 

Ingredienserne røres til en fars og smages til med salt og peber. Denne grundfars deles i 3 portioner.

 

Den første portion blandes med 200 g blancheret, hakket spinat.

 

Den anden portion blandes med 1 kop finthakket syltet peberfrugt (piment).

 

Den tredje portion blandes med f.eks. basilikum og rosmarin.

 

Desuden anvendes en svinemørbrad, som først brunes i smør og derefter udskæres i tern.

 

En form smøres og i bunden lægges den tredje portion. Derefter drysses halvdelen af svinemørbraden over. Læg så den første portion og drys resten af svinemørbraden over og til sidst lægges den anden portion.

 

Pateen bages i vandbad en time i ovnen ved 200G. Pateen serveres lunken eller kold med f.eks. portvinssky, fintskåret salat blandet med hakkede syltede agurker og en dressing af creme fraiche rørt med lidt dijon sennep og friske krydderurter.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager dejligt.

 

Jeg skar mørbraden ud i tern og ristede ternene bagefter. Den fik et par skiver bacon på toppen.