Paté med hårdkogte æg og timian

1787

4 pers.

Danmark

 

750 g hakket kalve og oksekød – halvt af hver

1 stort finthakket løg

2 æg

¾ dl. rasp

Ca. 2 dl. kold bouillon/hvidvin

Salt og peber

1 bdt. hakket persille ca. 2 spsk.

Finthakket timian

4-5 hårdkogte æg

 

Raspen udblødes i bouillon/hvidvin. Kødet røres sammen med løg, æg, krydderier, rasp og væske til en ikke for lind fars. Lad den hvile i ½ time og smag til igen.. Halvdelen af farsen kommes i en smurt form og de pillede æg hvor spidserne er skåret af, lægges tæt sammen i midten af formen, hvorefter resten af farsen lægges ned over.

 

Patéen bages i ovnen ved 175G i 1 ¼ time eller til den er gennembagt og let lysebrun på overfladen – prøv med en stegegaffel.

 

Patéen kan servers kold eller varm med brød, smør surt eller en grøn salat.