Paté med oliven og røget skinke

4698

10-12 pers.

Danmark

 

½ kg, kalvesmåkød

½ kg. svinesmåkød

200g kogt røget skinke i små tern

1 spsk. salt

Lidt peber

2 fed hvidløg

2 tsk. tørret rosmarin

2 tsk. timian

1 dl. finthakket persille

2 spsk. hvedemel

4 æg

20 oliven uden sten

3 dl. kaffefløde

1 dl. piskefløde

 

½ L. oksebouillon

8 blade husblas

 

Farsen røres sammen med skinketerningerne, og heri røres mel, æg, krydderier, persille, halve oliven og til sidst de to slags fløde. Frasen kommes i en ovnfast fad og dækkes med folie og bages ved 175G i ca. 1 ¼ time på den nederste rille, den sidste ½ time uden folie.

 

Afsvales og skal helst stå et døgn inden den serveres.

 

Den ½ L. oksebouillon lunes. Husblassen lægges i koldt vand i 5 min., krammes hårdt op og smeltes i bouillonen. Afkøles til den er halvstiv og hældes over patéen

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager godt.

 

Jeg undlod oliven, men tilsatte ½ peberfrugt, 3 hvidløg, 2 stort løg. Den skal være som frikadellefars.

 

Vin:

Tokay Pinot Gris