Skaldyrspaté med laks og torsk

6664

6-8 pers.

Danmark

 

300 g torskefilet

250 g laksefilet

4 dl piskefløde

Salt og hvid peber

2 æg

1 ds. krabbekød - ca.170 g

½ æggehvide

1 bdt. dild, hakket

200 g pillede, kogte rejer

1 nip cayennepeber

 

Til servering:

Ca.100 g kaviar

Rødløg i skiver

Salatblade

Flütes

 

Skær 100 g torskefilet og laksefileten i mindre stykker. Kør fiskestykkerne med 1 tsk. salt til en jævn masse i foodprocessoren. Hæld 2 dl fløde ved, mens maskinen kører. Tilsæt 1 æg og ½ tsk. peber. Hæld farsen i en smurt sandkageform.

 

Findel krabbekødet og rør det sammen med æggehvide og hakket dild. Læg krabbeblandingen som et langt bånd i midten af laksefarsen.

 

Skær resten af torskefileten i mindre stykker og kom den i en foodprocessor sammen med rejer og ½ tsk. salt. Kør til en jævn masse. Hæld 2 dl fløde ved, mens maskinen kører. Tilsæt 1 æg og cayennepeber.

 

Fyld formen op med rejefarsen og glat overfladen med en kniv Dæk formen med et stykke smurt alufolie. Bag pateen i ovnen ved 200G i 1 time. Lad pateen køle af og stil den koldt.

 

Skær ved serveringen pateen i skiver og server dem med kaviar. Pynt med ringe af rødløg og salatblade og byd flütes til.